Schoolsport

Schoolsportvereniging (SSV)
Dat sporten gezond is, hoeft niet te worden uitgelegd. Maar naast de lichamelijke gezondheid is sporten ook goed voor kinderen doordat ze andere belangrijke vaardigheden leren, zoals omgaan met anderen, leren teleurstellingen te verwerken en omgaan met regels.

Wij willen spelers kansen geven hun talenten te ontwikkelen. Dit doen we door te zorgen voor goede begeleiding, veiligheid, afwisseling en spelplezier.

In Pendrecht en de Tarwewijk zijn niet veel laagdrempelige sportverenigingen. De schoolsportvereniging is dan dé oplossing. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging (en daardoor misschien niet sporten) komen de verenigingen naar de wijk. Leerlingen kunnen direct na schooltijd op een veld of een gymzaal vlakbij de school sporten en krijgen ze les van clubtrainers. Na de proeftrainingen van zes weken moeten de leerlingen, met hun ouders, de keuze maken of ze ook echt lid worden van de sportvereniging. Op een speciaal georganiseerde ouderbijeenkomst krijgen de ouders nog eens extra uitleg over de schoolsportvereniging. Tijdens de ouderbijeenkomst zal ook speciale aandacht zijn voor het vrijwilligerswerk dat binnen een vereniging essentieel is. Willen de kinderen straks competitie gaan spelen, dan moeten er ouders zijn die naar de wedstrijden willen rijden, helpen in de kantine, etc…
Als de kinderen lid worden van de sportvereniging spelen ze uiteindelijk mee in de reguliere competitie, terwijl de trainingslocatie in de wijk blijft.

Materiaal en kleding
Vanuit de SSV wordt er voor het team materiaal ter beschikking gesteld zoals handschoenen, knuppels en ballen. Naast het teammateriaal moeten spelers ook zelf wat kleding aanschaffen. Voor de trainingen is de kleding die tijdens de gymlessen op school wordt gebruikt voldoende. Wel is het verplicht om zaalschoenen te dragen tijdens de zaaltrainingen.
Voor de wedstrijden heeft de SSV honkbalshirts en petten, zodat ze als een team het veld op kunnen. Hierdoor hoeven spelers alleen een honkbalbroek, riem en een tok te kopen, welke voor ± €60,00 aan te schaffen zijn via de vereniging.

Wil je nog meer weten over de schoolsportvereniging? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.