G-Honkbal

Honkbal is een spel dat op allerlei niveaus kan worden gespeeld. Voor mensen met een beperking is zeker plaats in de honkbalsport. Deze leuke teamsport doe je met z’n allen als je in het veld staat, de ballen naar een andere speler gooit (of vangt) en aan het verdedigen bent. Tegelijkertijd is het ook een individuele sport, want aanvallen, de bal het veld inslaan en het rennen over de honken doe je in je eentje.

De Portland Poema’s heeft een eigen G-Honkbalteam. Dit team traint één keer in de week en speelt regelmatig wedstrijden tegen andere G-honkbalteams. Bij voldoende animo worden naast deze G- honkbaltrainingen diverse andere G-sporten (& spellen) aangeboden. Bean Bag Basebal is daar een voorbeeld van.

De trainingen zijn tijdens het honkbalseizoen op donderdagavond van 19.15 uur tot 20.45 uur op onze accommodatie aan de Zuiderparkweg (608). In de herfst- en wintermaanden wordt er binnen in een sporthal getraind en spelen we op donderdagavonden Bean Bag Basebal in de kantine. Ook als het regent en te slacht weer is op de donderdagavond spelen we lekker droog in de kantine het Bean Bag Baseball-spel. Af en toe worden er ook toernooien en G-honkbal clinics georganiseerd.

Lijkt het jou ook leuk om eens een balletje te gooien en te slaan? Kom dan eens langs om gezellig mee te doen of kom anders eerst gewoon eens kijken. Laat het wel even weten als je langs wilt komen. Dat kan via de mail: g-honkbal@portlandpoemas.nl of bellen met: 06-54 23 83 41. Hier kun je natuurlijk ook met al je vragen terecht!

Tot snel!