Ga terug naar vorige pagina

Toernooi Jeka, Eerste Pinksterdag

Al vroeg in de ochtend zijn we begonnen met het verzamelen van de spelers. Bij het verzamelen zat de sfeer er al goed in, de spelers en de coaches van vandaag waren klaar voor het eerste toernooi van het jaar. Voor sommigen was het niet alleen het eerste toernooi van het jaar, maar het eerste toernooi als Poema! Klaar voor het toernooi waren Hans, Edwin, Carlito, Frans, Wisnoe en Jeroen.

Zo hebben de mannen van Neptunus allemaal hun eigen nummer bij opkomst naar de plaat, onze Poema’s hechten waarde aan een goed nummer in de auto.  Zo gaat de voorkeur uit naar Jan Smit, Mieke Telkamp, Frans Bauer en Wisnoe had een speaker mee, waar iedereen naar mocht luisteren!

Bij aankomst hebben we onze eigen tradities vooral in ere gehouden. Eerst een bakje koffie, iedereen in het mooie Poema shirt en dan warmlopen. Het was wel even raar, want onze warming-up coach was er vandaag niet (Jeffrey), maar gelukkig wist iedereen wat hem te doen stond. Dan gaan we naar het veld, waar onze gastheren van vandaag op ons stonden te wachten, Jeka. De coaches van beide partijen nemen de spelregels nog even door, terwijl iedere speler zijn handschoen aantrekt en een plaats in het veld toegewezen krijgt.

Het is echt genieten om de mannen aan het werk te zien. Edwin is in het verre veld erg scherp op de ballen en rent  achter de bal aan, aangemoedigd door Sjaak. Wisnoe en Irma wisselen met Mignon en Frans het tweede honk af, waarbij beide mannen alert zijn op de bal. Wisnoe tikt zelfs een man uit na een dubbelspel met Irma! Hans en Laura staan op het eerste honk en hebben het druk, want alle ballen gaan als eerste naar 1. Aanvoerder Jeroen staat klaar als korte stop om de ballen daar te dekken, klaar voor een nieuwe duik! Carlito en Corry staan op het derde honk, waarbij Carlito zelfs achter de foutballen aan gaat. Mooi om te zien dat we geoefend hebben tijdens de training op het verre gooien, maar ook naar wie je vanuit tactiek moet gooien, waar we nu in de wedstrijd steeds meer terug van zien.

Het slaan gaat ook erg goed. In de eerste wedstrijd heeft iedere speler weten te slaan met een toss, opgegooid door Laura. Later op de dag hebben we hele mooie slagen gezien van het paaltje. Carlito sloeg de bal zelfs een keer zo het verre veld in, waardoor de tegenpartij letterlijk van slag raakte. Door het goede coachen op de honken, werd er perfect gelopen en kwam iedereen binnen! Iedereen heeft zo zijn punt kunnen maken!
We hadden de hele dag gezelschap van de broer van Wisnoe, Bo. Bo is inmiddels ook ingelijfd als echte Poema, die samen met Corry de zorg droeg over het derde honk en de stemming in de dug-out.

Deze dag speelden we drie wedstrijden, de eerste zoals genoemd tegen Jeka, vervolgens North Stars en erna de Knickerbockers. In de laatste 2 wedstrijden zagen waar we het om draait in deze sport! Lol in het spel en samen spelen, zo speelden er 3 jongens van North Stars uit eigen initiatief mee met de Poema’s (Ramon, Mimoun en Bob) en speelden we de derde wedstrijd in een mix combinatie. Jongens van Jeka speelden bij ons mee tegen de Knickerbockers en zij werden ook aangevuld met wat jongens van Jeka.

Iedere wedstrijd werd mooi afgerond door onze captain Jeroen, die de tegenpartij, de scheidsrechter en het publiek bedankte voor de sportieve en leuke wedstrijd. Dit werd afgesloten met een heuse Poema yell!

Goed om te vertellen dat Frans, onze oudste speler, wel het mooiste punt (volgens de officiële spelregels) heeft gemaakt! Frans kreeg dan ook een applaus van het publiek! Hij glom van oor tot oor!

Als coaches zijn we supertrots op onze mannen! We hebben een mooie dag gehad, met fantastisch weer, lekker eten en mooie wedstrijden. De sfeer was onderling en tussen alle andere teams supergoed! Uiteindelijk hebben we een mooie beker mee naar huis gekregen, deze maakt eerst een tournee langs alle spelers, waarna we hem in de kantine in de prijzenkast zullen plaatsen. Het in handen krijgen van de beker gebeurd normaal door de captain. Echter, Jeroen kreeg de kans niet omdat Hans al vooraan stond te shinen met de beker in zijn handen! Omdat het zulk warm weer was, moesten we even langs onze nieuwe sponsor rijden met de grote gele M, voor een lekker ijsje!

We bedanken Jeka voor een goed geregeld en gezellig toernooi! Ook alle andere teams voor de leuke en sportieve wedstrijden! Een volgende keer moeten we alleen de hamburger tent nog beter weten te vermijden, omdat het bij een speler voor nogal verwarring in de tactiek zorgde. Als Poema’s hebben we een superdag gehad en gaan we nu aan de slag voor ons volgende toernooi, de Dirk Kuijt dag! We gaan dan met nog meer Poema’s naar het toernooi en hopen onze volgende beker mee te nemen!

Line up!
de handjes de lucht in .....
Opstellen in het veld
Yeah!
Juichen maar!